Alături de gândirea critică, educația mediatică axată în special pe înțelegerea și identificarea dezinformării (mai ales a platformelor digitale) este esențială. În acest fel, oamenii sunt încurajați să pună întrebări în legătură cu ceea ce urmăresc la televizor, citesc sau ascultă.
Predarea gândirii critice este un instrument vital, dar nu este suficientă în sine pentru a combate știrile false privind schimbările climatice. Deși îi înzestrează pe indivizi cu abilitățile de a analiza și de a pune la îndoială informațiile în mod critic, sunt necesare alte măsuri complementare, precum educația mediatică.
Educa-te constant! Acesta este sfatul meu! Menține-te informat cu privire la metodele de identificare a știrilor false. Participă la cursuri online, seminarii sau citește cărți pe acest subiect.
Pe lângă punerea în aplicare a gândirii critice, trebuie să fim atenți ca informațiile trebuie să fie susținute de date științifice și de cercetări recunoscute. Caută referințe la studii academice sau rapoarte oficiale.
Pe lângă punerea în aplicare a gândirii critice, trebuie să fim atenți ca informațiile trebuie să fie susținute de date științifice și de cercetări recunoscute. Caută referințe la studii academice sau rapoarte oficiale!
Este important ca oamenii să se informeze corect în legătură cu schimbările climatice, impactul acestora și dovezi științifice. Înțelegerea corectă a fenomenului permite o analiză mai precisă a informațiilor.
Prin gândirea critică se analizează informațiile! Este extrem de important să punem întrebări și verificăm sursele înainte de a accepta sau a distribui informații.
Consider acest subiect de importanță maximă! Ar fi extrem de relevant dacă în sistemul educațional din România ar fi abordate programe educaționale pentru îmbunătățirea alfabetizării media și a abilităților de gândire critică.
This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation